Čokoládové sušenky Crinkels zdobí sváteční stoly již dlouhou dobu. Pokud jste ještě nikdy žádné neochutnali, jsou to velmi oblíbené brownies ve formě sušenek. Mají úžasnou mazlavou texturu a na povrchu sladký poprašek z moučkového cukru. Vnější vrstva je příjemně křupavá, zatímco střed zůstává vláčně lepkavý. MŇAM!
Jsou také krásně voňavé a když je vyndáme z trouby, mají na povrchu takové malé „zvrásnění“ a díky posypu z moučkového cukru vypadají jako zimní zasněžené kopečky.
Výroba Chocolate Crinkle Cookies je snadná a pokud budete postupovat podle kroků receptu, bude výsledek vždy perfektní.
Co budete potřebovat:
50 g másla pokojové teploty
120 g cukru krystal
10 g vanilkového cukru
2 vejce
140 g hladké mouky
50 g kakaa na vaření
špetka soli
5 g kypřícího prášku do pečiva
100 g moučkového cukru na obalování kuliček
Všechny uvedené produkty můžete zakoupit v Hypermarketu Globus-Štěrboholy
Jak na to
Vejce, cukr, máslo a vanilkový cukr dejte do mísy a vše šlehejte 3 minuty. Poté přidejte mouku, kterou prosijete přes síto, kakao, kypřící prášek a sůl. Vše krátce zapracujte do těsta. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici odpočívat alespoň 3 hodiny, ale klidně můžete těsto nechat v lednici i přes noc.
Troubu rozpalte na 175°C a plech vyložte pečícím papírem. Z těsta tvarujte malé kuličky (zhruba velikost vlašského ořechu) a obalujte je v moučkovém cukru. Není potřeba je oklepávat! Skládejte je vedle sebe na plech s rozestupem, aby se Vám při pečení nespojily. Kuličky pečte v troubě 12 minut a je to hotovo.
Přejeme dobrou chuť!